С какво да съчетаем на дамските часовници за неустоима визия
Четвъртък, 23 Януари 2020
Като едни от най-впечатляващите модни аксесоари дамските часовници отдавна са се превърнали в символ на...продължава>
Най-честите грешки в рекламата, които могат да потопят всеки бизнес на света
Вторник, 20 Септември 2016
Няма място за спор, че рекламата е това, което движи търговията и бизнеса – тя е универсалният вятър, който...продължава>
Най-скъпите яхти в България
Понеделник, 20 Юни 2016
Макар че яхтеният туризъм в България не е така добре развит, както в други държави, като Гърция например,...продължава>
Сезонът на акумулаторите
Четвъртък, 18 Февруари 2016
Всеобщо е схващането, че зимата и ниските температури са вредни за автомобилните батерии. Вероятно корените...продължава>
Дюбелът - царят на закрепването
Вторник, 16 Февруари 2016
Едва ли има мъж, на който да не се е налагало да монтира шкафове на стената, или поне да окачи картина вкъщи....продължава>
История и видове слънчеви колектори
Вторник, 16 Февруари 2016
Навярно повечето от вас са се питали кога всъщност са възникнали слънчевите колектори? Истината е, че в края...продължава>
Часовниците Seiko и тяхната история
Понеделник, 18 Януари 2016
Говорейки за милионерите в България, не е зле да погледнем как стоят нещата и в световен мащаб. По целият свят...продължава>
Британските футболни милионери
Петък, 24 Април 2015
Футболистите в Premiership ще започнат да изкарват умопомрачителни заплати в близките 5 години. До 2020 г. всеки...продължава>
Бойко Борисов, Цветан Василев и Иво Каменов са най-влиятелните българи според Forbes
Сряда, 28 Март 2012
Бойко Борисов, Цветан Василев и Иво Каменов оглавяват класацията за най-влиятелните българи според...продължава>
Най-богатите банкери в света
Петък, 16 Март 2012
Може би е изненадващо, но в класацията на милиардерите на Форбс за 2011 г., която включва над 1100 души, банкерите...продължава>
Огнян Донев "припечелва" на гърба на болните в България?
Понеделник, 20 Февруари 2012
Огнян Донев, който наскоро бе обявен за най-богатия българин, се споменава в няколко публикации на...продължава>
Цветан Василев е "Мистър Икономика" за 2011г.
Четвъртък, 01 Декември 2011
Цветан Василев - председател на НС на Корпоративна търговска банка получи титлата "Мистър Икономика" за...продължава>
Огнян Донев оглавява класация за най-богат българин
Понеделник, 21 Ноември 2011
Огнян Донев е поставен на първо място в класацията на най-заможните българи на вестник "Супер 19". Според...продължава>
Милионер с помощта на покера - защо не?
Понеделник, 14 Ноември 2011
При започването на poker игра всеки има нужда от игрова сметка. Покер залите предлагат атрактивни покер бонуси...продължава>
Най-високите заплати в Холивуд
Сряда, 14 Септември 2011
Въпреки че вниманието на Холивуд често е съсредоточено върху актьори като Брад Пит и Джони Деп, се оказва, че...продължава>
Най-богатите рапъри в света
Понеделник, 15 Август 2011
С интересна класация публикувана от Forbes за най-богатите рапъри на планетата ни запознава сайтът jenite.bg. За...продължава>
Все повече милионери в България
Вторник, 02 Август 2011
В последната кампания за подаване на данъчни декларации 1673-ма българи са обявили, че са спечелили над 1 млн....продължава>
Осемте най-богати тийнейджъри на света
Четвъртък, 16 Юни 2011
Показания по-долу списък представя най-богатите осем тийнеджъри на света, според класация на руското...продължава>
Най-богатия рапър на планетата
Неделя, 13 Март 2011
Списъкът на най-богатите рапъри на планетата, изготвен от списание "Форбс", претърпя промени. На първо място...продължава>
Карлос Слим пак най-богат в света и през 2011 г.
Четвъртък, 10 Март 2011
Най-богатият човек в света и през тази година остава мексиканецът Карлос Слим Хелу, чието състояние е...продължава>

Фондова Борса


Борсовият индекс Sofix скочи с 19,7% за месец

Sofix скочиВодещият индекс на БФБ се повиши с близо 20% за един месец след близо две годишно препускане на долу.

След като вчера SOFIX отбеляза най-голямото си дневно повишение от три месеца насам (+3,2%), днес водещият борсов индекс продължи нагоре с още по-голяма крачка (+3,5%).

Индексът се покачва със 7,5% от началото на седмицата и нараства с 19,7% от началото на годината. Сделките с дружества от SOFIX съставляваха 65% от оборота на пазара на акции.

По всичко личи, че пазарната еуфория носи мощно индекса на горе и кандидат милионерите още не са изпуснали последния влак за клуба на милионерите инвестирали в ценни книжа.

Да си пожелаем покачването да продължи доста рълго и да е предвесник на така чаканото излизане от кризата.

 
Facebook с 2 млрд. $ печалба за 2010

Марк Цукерберг"Фейсбук", най-популярната социална мрежа в света, може да има печалби от 2 милиарда долара през 2010 г., много над първоначалните очаквания, съобщава агенция Блумбърг.

Продажбите ще са два пъти по-големи в края на годината, отколкото през 2009 г., твърдят три източника от компанията, пожелали анонимност, тъй като "Фейсбук" не обявява публично печалбите си. През 2009 г., Фейсбук имаше приходи между 700 и 800 милиона долара, а оценките, направени за тази година, показваха продажби, възлизащи на 1,5 милиарда долара. Общо над 500 милиона потребители на социалната мрежа я направиха по-атрактивна за компании като "Адидас" или "Кока Кола". През октомври, "Фейсбук" надмина Yahoo по брой на потребителите и в момента се намира на трето място след "Гугъл" и "Майкрософт". "Фейсбук" беше създадена през 2004 г. Основателят и главен изпълнителен директор на компанията Марк Цукерберг беше определен за личност на 2010 г. от списание "Тайм", а изданието похвали ролята му в създаването на нова система за обмен на информация и затова, че е "променил стила ни на живот". /БГНЕС

 
Цветелина Бориславова продаде дела си от СИБАНК за 141 млн. лв

Цветелина БориславоваПакет от 16,1% от капитала на банката, съответстващ на притежавания от Цветелина Бориславова, бе прехвърлен на борсата при цена от 110,49 лв. за акция.

В началото на днешната сесия през борсата бяха прехвърлени 16,1% от капитала на ТБ СИБанк АД на стойност 141,1 млн. лв. Изтъргуваха се 1 276 796 акции на цена 110,49 лв. за брой.

Продаденото количество акции съответства точно на притежаваните от Цветелина Бориславова Карагьозова книжа към 17.06.2010 – датата на последното Общо събрание на банката. Към тази дата основният акционер в банката – KBC, е разполагал със 71,75% от капитала.

Търговия с акциите на СИБанк на борсата не е имало от около година, а последната голяма сделка бе в края на февруари 2009, когато 3,5% от книжата на банката преминаха през борсата по 106,91 лв. за брой.

През февруари 2010 г. БНБ разреши на Цветелина Бориславова Карагьозова да придобие 30,39% от СИБАНК.

През февруари 2010 г. основен акционер в банката беше Тор Бьорголфсон, чрез неговата Novator Finance Bulgaria S.A.R.L. С 48,63%. Тор Бьорголфсон бе основен акционер на вече национализираната исландска банка Landsbanki. Той притежаваше и българската БТК.

През септември 2007 г. KBC закупи 75% от СИБАНК срещу 295 млн. евро, като Цветелина Бориславова запази 22,3% от капитала на банката.

 
Софарма започна строеж на нов завод

Софарма логистик70 млн. лв. ще инвестира "Софарма" в нов завод за твърди лекарства в София. Той ще бъде пуснат в експлоатация в средата на 2012 г. Стартът на строежа ще бъде даден на 9 декември 2010 г. в индустриалния район на София от премиера Бойко Борисов и изпълнителния директор на "Софарма" Огнян Донев.

В основите на завода те ще положат метална капсула, като послание към поколенията, по стара българска традиция. В капсулата е поставен един от знаковите продукти на "Софарма", най-търсеното българско лекарство - аналгин.

Строежът на нови предприятия е сигнал за оживление в икономическия живот на страната, което идва единствено от компаниите, които инвестират в модернизация на мощностите и ново производство. Очакваният капацитет на новия завод са 4 млрд. таблетки годишно, като ще се произвеждат над 100 лекарства.

След пускането в експлоатация на новия завод ще бъде осигурена работа на 420 души. С построяването на новия завод за твърди лекарства приключва пълната модернизация на производствените мощности на "Софарма". Това е тринадесетият завод от структурата на компанията в съответствие със стандартите GMP. "Софарма" запазва устойчива позиция на традиционните си пазари и реализира свои продукти на нови пазари като Турция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Австрия.

Текат процедури по регистрации за Финландия и Китай. Разширяването на пазарите и на продуктовото портфолио доведе до 12% ръст на продажбите. Оборудването за производство на завода ще бъде последно поколение с висока автоматизация и производителност.

Заводът ще бъде построен в екологична паркова среда с нова генерация енергоефективни сгради, с използване на енергоспестяващи технологии и материали за по-ниско замърсяване на околната среда. За този инвестиционен проект "Софарма" вече получи сертификат за Инвеститор първи клас.

 
Google с изненадващ ръст на печалбата за 3-то тримесечие

Google

Интернет гигантът Google изненада пазарите с по-силен от очакваното ръст на приходите и продажбите през третото тримесечие на годината. Сериозен принос за подобряване на резултатите на компанията имат някои нейни нови проекти, става ясно от отчета, съобщава Wall Street Journal.

Печалбата на Google за третото тримесечие е 2,17 млрд. долара, или 6,72 долара на акция. Това представлява ръст от 32% на годишна база, след като за същия период на миналата година печалбата бе 1,64 млрд. долара, или 5,13 долара на акция.

Приходите на компанията са скочили с 23% на годишна база до 7,29 млрд. долара. Разходите пък са се увеличили с 22% до 4,74 млрд. долара.

Резултатите показват, че Google успява да извлече полза от увеличаването на разходите за онлайн реклама в САЩ. Според данни на Interactive Advertising Bureau през първата половина на тази година към този пазар са насочени 12,1 млрд. долара, което е ръст с над 11 на сто спрямо първите шест месеца на 2009 година.

Платените кликове в Google са нараснали с 16% през третото тримесечие на годишна база. Средната цена, която е заплатена от рекламодателите за клик, е нараснала с 3 на сто.

Приходите от реклама при търсене остават основния източник на приходи за Google, но други сегменти от бизнеса на компанията също са показали добро представяне. Това са приходите от реклами, излъчвани чрез мобилни устройства, и стандартната интернет реклама, към която се причисляват банерите и видео клиповете, допълва вестникът.

Заявките за реклама чрез мобилни устройства към Google са скочили с цели 500% през последните две години и компанията очаква те да донесат значителна печалба през тази година.

След предаването на отчета акциите на Google скочиха с 8,9 на сто до 589,30 долара за брой на борсата Nasdaq.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 1 от 7

 

Още по темата

 
 

Полезно

Спално бельо

Как да избера качествен куфар?

За жената

Евтини телефони

Избери телевизор

Подбрани модели уреди за бита

Търсене
Анкети
Каква е нетната Ви заплата?
 
feed-image RSS новини

 

 
 

Designed by PetrovSoft 2008-2017