Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Без аварии – ето защо трябва да се почиства канализацията

Без аварии – ето защо трябва да се почиства канализацията

Защо е необходимо да се почиства редовно канализацията?

Безспорно чистият въздух е много важна за човешкия живот. Добрата вентилация подобрява обмена на въздух в стаите, прави престоя в апартамента удобен и безопасен. Увеличаването на количеството различни видове отлагания във вътрешността на тръбите в канализацията неизбежно води до отделяне на неприятна миризма. Тя се усеща в апартамента и дори може да доведе до проблеми със здравето на всички обитатели. А това е сигурен сигнал, че нещо не е наред в канализацията.

Това може да се предотврати като се прави профилактично почистване с цел отстраняване на мръсотията от стените на каналите.

Така въздухът, който навлиза в апартамента, не носи вредни суспензии или вредни бактерии.

Не бива да се подценява отрицателно въздействие върху човешкото здраве от патогенните бактерии, гъбички и алергени.

В допълнение към директния ефект върху здравето, мръсният въздух от канализацията провокира намаляване на работоспособността, ускорява умората. Ето защо е необходимо да се почиства канализационната система не само в дома, но и в офиси и други помещения с голям брой хора.

Ето от какво са най-честите видове блокади в канализационната система:

– кални отлагания;

-дрехи и друг текстил;

-корени, клони, листа от дърветата, пластмасови бутилки и други видове боклук;

-всякакви твърди отпадъци, които влизат от шахтата на улицата;

-ръжда и други отлагания, които с течение на времето могат да се концентрират върху метални тръби;

-котлен камък при варовита вода;

-мазни натрупвания от храна и други източници;

-колонии от микроорганизми, развиващи се в благоприятна влажна среда.

При намалена пропускателна способност на тръбите се увеличава консумацията на вода, както и се отчита преждевременно им износване. В крайна сметка расте броя на непланираните ремонти. Това налага да се извършват редовни работи по поддръжката, за да бъде канализацията в добро състояние..

В 21-век има различни професионални инструменти, оборудване и машини за почистване на вътрешната и външната канализация.

Най-простото устройство е вакуум помпа, с която може да се отпуши сифона в мивки, вани и тоалетни. Тя позволява това да стане лесно, ако проблемът не е голям.  Но за да се премахнат сериозни блокажи, е наложително да се използват услугите на специализирана фирма за тази цел. Това гарантира 100 процентов резултат.

Почистването на канализацията е належащо действие. То в наши дни е не само превантивно, но и аварийно. Всъщност справянето със запушвания на канализационните мрежи е много бърз процес с помощта на фирми, предоставящи ВиК услуги. Те обикновено имат в арсенала си техника, за която дори не подозираме.

Само навременното почистване ще помогне за премахване на блокажи и елиминиране на фактори, допринасящи за размножаването на анаеробни микроорганизми, които причиняват толкова неприятна миризма в дома.

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *