Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Личности » Бърнард Мадоф опитва да спаси накой долар чрез жена си

Бърнард Мадоф опитва да спаси накой долар чрез жена си

Бърнард Мадоф

Бърнард Мадоф, който стана скандално известен при разкриването на пирамидална структура за 50 млрд. долара, прави опити да запази активи за над 62 млн. долара. Според него те нямали никаква връзка с измамната схема и затова трябва да бъдат оставени от съда на неговата съпруга Рут Мадоф.

Въпросните активи представляват сграда в Манхатън, чиято стойност е 7 млн. долара, както и активи за други 62 млн. долара под формата на общински облигации и банкови влогове. Всички те били собственост на Рут Мадоф и затова не бивало да бъдат вземани под внимание при разследването на пирамидата.

Думите на Бърнард Мадоф са, че банковите сметки, които са на стойност 17 млн. долара в банката Wachovia и облигациите „не са свързани с измамната схема и интересът към тях е единствено на Рут Мадоф“, съобщава АР. Това твърдение обаче все още не е потвърдено от адвоката на Мадоф Айк Соркин, който е отказал коментар по въпроса.

На прицела на съда са попаднали всички роднини на Бърнард Мадоф, тъй като активите на измамника едва ли ще бъдат достатъчни за задоволяване на претенциите на всички, които са инвестирали в схемата.

Американският режисьор и продуцент Стивън Спилбърг се оказа най-голямата жертва на „аферата на века” в САЩ. Той е в списъка на излъганите от Бърнард Мадоф вложители. Наред с него попадат британските банки HSBC и Royal Bank of Scotland, френските Natixis, Credit Agricole и Societe Generale, испанската BBVA.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *