Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Бизнес » Дянков сключи сделка с Васил Божков

Дянков сключи сделка с Васил Божков

Симеон Дянков

10% по-малко се съгласи да получи от парите, които й дължи държавата, компанията „Холдинг Пътища“ АД на бизнесмена Васил Божков. Днес компанията сключи споразумение с хората на министъра на финансите Симеон Дянков, според което трябва да получи дължимите пари за извършена работа по шосетата до 31 март 2010 г. Срещу това от „Холдинг Пътища“ се съгласяват дружествата от структурата му да направят отстъпка от 10% от тези плащания.

Компанията има договори на обща стойност 146,5 млн. лв. за зимно почистване и поддържане. Днес тя сключи нов договор с пътната агенция за поддръжка и зимно почистване на 182 км пътища в Благоевградска област за 4,4 млн. лв.

Всяка строителна фирма сама сключва подобно споразумение с МФ, обявиха от Камарата на строителите в България. Договорите на компаниите, които миналата седмица сключиха такива споразумения за 10% отстъпка, са на стойност 65,8 млн. лв.

Васил Божков управлява публичната „Холдинг Пътища“ АД срещу рекордна заплата от над 3 млн. лева и има правото като мажоритарен собственик да сключи тази сделка без да пита останалите над 3000 дребни акционери.

Вижте също:  Васил Божков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *