Продължете към съдържанието
Начало » Имоти » Затвориха Марина Диневи на Братя Диневи

Затвориха Марина Диневи на Братя Диневи

Marina Dinevi
Дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс “Марина Диневи“ в курортното селище “Свети Влас“.
Очаква се да бъдат спрени токът и водата в двете сгради и басейна, предаде БНР. Хотелът, заведението и плувният басейн са собственост на строителните предприемачи братята Йордан и Динко Диневи. Според контролните органи те са въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания.Миналата седмица пред Нова телевизия Йордан Динев обяви, че според него обектите са напълно законни. Спорът със строителния контрол бил дали обектите са под или над 5 хил. кв. м. Според предприемача, хотелите и басейнът не се нуждаят от одобрението на ДНСК, тъй като са под прага от 5 хиляди квадрата и одобрението им се прави от общината.

Относно пристанището Динев обяви, че то не е построено на държавна земя и фирмата му си плаща акваториална такса за ползването. Той също така подчерта, че няма проблем архитектите да внесат документацията за обектите и в ДНСК, ако държавата го поиска.

Динев обяви, че атаката срещу него идва от политически лидери в Несебър, които не е подкрепил на последните местни избори и визира несебърския предприемач Чавдар Александров. Той се похвали, че в обектите му работят между 2000 и 4000 души и е неизместим фактор в общината, което от своя страна му създава определени проблеми покрай избори.

Вижте също:  Динко Динев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *