Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Искате ли да разберете дали сте интелигентни над средното?

Искате ли да разберете дали сте интелигентни над средното?

IQ

В допълнение към IQ тестовете според учените има някои безпогрешни признаци на изключително висока интелигентност. Някои от тях ще ви изненадат, а други не чак толкова.

И така, искате ли да разберете дали сте интелигентен човек? Ако това е така, помислете дали следните качества са характерни за вас:

  1. Мързел

Вероятно това е последното нещо, за което ще се сетите, когато си мислите за думата „интелигентност”, но мързелът може да е признак на висок интелект. Мързеливите хора често са интелигентни, успешни и щастливи. Как така?

Интелигентният човек не се отегчава лесно и не изпитва нужда постоянно да е зает с умствена или физическа работа. Той може просто да си лежи на дивана и да гледа тавана или да стои замислено до прозореца часове наред.

Хората с висок интелект прекарват повече време в „нищоправене”, отколкото останалите.

  1. Сарказъм

Интелигентните хора имат добро чувство за хумор и слабост към сарказма. Обикновено те са забавни, стига да са в настроение. Въпреки че черният им хумор може да бъде и неприятен, в тяхната компания определено няма да скучаете.

  1. Любопитство

Интелигентните хора са по-любопитни още като деца. Те не само се учат бързо, но и по природа винаги искат да научат повече. Силната им вътрешна мотивация им носи големи предимства през целия им живот.

  1. Безпорядък

Интелигентните хора обичат хаоса. Безпорядъкът ги насърчава да творят и им носи вдъхновение. А редът и педантичността могат истински да ги отегчат.

  1. Късно ставане

Хората с висок коефициент на интелигентност са „сови”, т.е. обичат да лягат късно и да спят до късно.

  1. Безпокойство

За съжаление, хората с висок интелект се тревожат повече за нещата, отколкото останалите. Паниката също им е присъща, колкото и да работят над своя самоконтрол.

  1. Предпазливост в любовта

Интелигентните хора се влюбват по-трудно. Понякога желанието им да постъпят правилно им пречи да намерят щастието.