Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Как да разпознаем финансовата злоупотреба в брака?

Как да разпознаем финансовата злоупотреба в брака?

финансова злоупотреба в брака

Когато сме обвързани сериозно, всяко финансово решение на другия засяга и нас. Ето защо контролът над парите е изключително важен за здравословната среда в семейството.

Нормално е да имате разногласия относно финансовите транзакции на половинката. Но когато цялата финансова власт е в ръцете само на единия, това дебалансира отношенията.

Ако имате съмнения, ето и как да разпознаете финансовата злоупотреба в брака:

  • Постоянен мониторинг на разходите ви

Много жени остават вкъщи заради майчинството и губят своята финансова независимост. Ако се налага да питате за всяка покупка и да се отчитате за всяка похарчена стотинка, то партньорът ви осъществява пълен финансов контрол над вас.

  • Несъгласуване на важните финансови решения с вас

Вашата половинка тегли кредити, купува кола на лизинг, дава големи суми на заем, без дори да се посъветва с вас? Вие научавате последни за неговите финансови транзакции, които касаят цялото семейство?

Ако това се случва редовно в брака ви, е нормално да трупате негодувание.

  • Нереалистични ограничения

Човекът до вас иска да спестявате всяка стотинка, да не харчите пари за себе си и буквално да се лишавате от елементарни неща?

Това е нагледен пример за нереалистични ограничения, с които човек не може да се примирява дълго.

Всеки от партньорите има право на лични средства за своите нужди. Дори в тежките времена, няма как да се лишите буквално от всичко. А ако лишенията са само за единия, това определено нарушава равновесието в брака.

  • Необясними липси в семейния бюджет

Изчезват ли пари от семейния ви бюджет? Налага ли се да давате допълнително, за да платите режийните разходи? Забелязвате ли, че другият си купува скъпи вещи, които реално не може да си позволи?

Вижте също:  10-те най-девалвирани валути в историята

Ако това е така, вие определено имате финансова злоупотреба в брака.

Не подценявайте финансовите разногласия в семейството. Точно те често се оказват причина за конфликти и влошаване на отношенията. Изяснете си важните финансови въпроси от самото начало.