Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Бизнес
Имена
имоти
Класации
Класация
Личности
Лукс
Любопитно
Новини
Новини
Фондова Борса

Ковачки взе банята в Благоевград

Христо Ковачки
Общинският съветник и собственик на хотел „Кристо“ Христо Ковачки вече е официалният концесионер на хигиенната баня в Благоевград. Договорът бе парафиран днес от кмета Костадин Паскалев, предаде Дарик.
Концесията е за срок от 25 години. Предвижда се да бъде извършена реконструкция, надстрояване, изграждане на спа център, строително-монтажни работи, както и осъществяване на търговски дейности в сградата на банята.
Минималното годишно плащане за периода е в размер на 144 000 лв., уточниха от общината. Съгласно договора концесионерът трябва да извърши минимални инвестиции във връзка с експлоатацията и реконструкцията на обекта в размер на 4 800 000 лв.
Освен това Христо Ковачки трябва да запази функционалното предназначение на сградата и да увеличи капацитета й след реконструкция и преустройство чрез обособяване на две отделни бани, изграждане на спа център с джакузи, сауна, турска баня, масаж, със съответните санитарни и спомагателни помещения, изграждане на хотел, ресторант с 250 места, кафе и конферентна зала със 120 места. На трето ниво се предвижда построяването на хотелска част.
Вижте също:  Ковачки продава дела си в Общинска Банка