Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Личности » Кризата свали цената за обяд с Бъфет

Кризата свали цената за обяд с Бъфет

Уорън Бъфет

Редкият шанс за обяд с милиардера  тази година ще бъде на по-ниска цена. Заради кризата офертите за събитието са били значително по-умерени и печелившият ще трябва да се бръкне с 1,68 млн. долара.

Сумата е с цели 20 на сто под печелившата оферта от миналата година. Тогава търгът за обяда бе спечелен от предложение на стойност 2,1 млн. долара.

Значително активизиране на наддаващите се е наблюдавало в последните часове на търга, съобщава ВВС. Наддаването се е състояло в eBay, а само за два часа най-добрата оферта е скочила от 810 хил. долара на 1,68 млн. долара.

Тазгодишният търг, който е десети откакто съществува инициативата, събира средства за фондацията Glide, която предоставя социални услуги на бездомните и бедните в Сан Франциско.

Въпреки икономическата криза и спада от 20 на сто цената на обяда, печелившата оферта се нарежда на второ място в досегашната история на търга.

Победителят, който за момента остава неизвестен, ще получи възможност да доведе на обяда с Уорън Бъфет най-много седем свои приятели. Събитието ще се състои в ресторант Smith & Wollensky в Ню Йорк.

Вижте също:  Ефектът Warren Buffett

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *