Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Личности » Кр. Дачев се движи с трамвай

Кр. Дачев се движи с трамвай

Красимир Дачев
Кризата свали български бизнесмен от “Ролс Ройс”-а му и го качи на трамвай. Собственикът на “Свилоза” Красимир Дачев вече използва това превозно средство, пише в. “24 часа”.
До масовото возило председателят на Асоциацията на преработвателите на дървесина прибягнал не само за да свие мениджърските си разходи. Така спестявал и време за придвижването в столицата.
“При този трафик в София се хващам на бас, че ако се кача на трамвайчето, а вие на кола, ще стигна по-бързо до центъра”, обясни Красимир Дачев и за уверение извади от джоба си билетче за градския транспорт. През февруари бизнесменът, който има хеликоптер и “Ролс Ройс”, бе принуден да затвори свищовското предприятие за целулоза.
“Трудно се разделяме с работници. Мой приятел ми разказваше как се прави в САЩ – събраха ни една сутрин и един с мегафон извика – проба, проба, уволнени сте. И това е. Мъчително се разделяме с пенсионери, с хора, които отдавна е трябвало да уволним. Вече започнахме да разглеждаме кой е кадърен и кой не. Да се вглеждаме в хората, които струват, за да ги ценим и да измислим как да ги мотивираме. Вижда се сплотяване и от страна на самите хора. Положението се влошава – на пазара няма пари.”, споделя Красимир Дачев.
Вижте също:  Пием по малко бира поради кризата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *