Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Личности » Михаил Прохоров ще плаща данъци в Сибир

Михаил Прохоров ще плаща данъци в Сибир

Михаил Прохоров
Най-богатият човек в Русия Михаил Прохоров си купи жилище в селище в Централен Сибир, за да подкрепи регионалния бюджет, в който той ще влива 680 милиона долара данъци върху доходите, съобщи в. „Комерсант“.

Руският олигарх, който до този момент живееше в Москва, от 20 април официално е жител на селището Еруда в област Красноярск и е попълнил данъчната си декларация за 2008 г. преди да изтече законовия срок до 1 май.

„Мисля, че е справедливо да плащам данъците си в района, където спечелих богатството си и се надявам, че част от тези средства ще бъдат използвани за социални нужди“, заяви Прохоров, цитиран от своя говорител.

Според сп. „Форбс“ Прохоров има състояние от 9,5 милиарда долара, напомня БГНЕС. Той е собственик на инвестиционния фонд Онексим. През миналата година продаде 50% от акциите на компанията KM-Invest на бившия си бизнеспартньор Владимир Потанин за сумата от 5 милиарда долара. Той ще трябва да плати данъци в размер на 16 милиарда рубли (680 милиона долара) през 2008 г., уточнява всекидневникът. Около 90% от тази сума ще отиде в регионалния бюджет, а останалата част – в бюджета на селището, което има около 100 души население.

АСН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *