Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Много от нас притежават тези предмети, без да знаят, че струват цяло състояние

Много от нас притежават тези предмети, без да знаят, че струват цяло състояние

Walkman

Ако живеете в стара къща, вероятно притежавате различни винтидж предмети, които не знаете какво да правите? Изглежда странно, но някои от тези непотребни стари вещи, могат да се окажат ценни находки за друг и да ви донесат солидна сума.

Често сме готови да хвърляме стари предмети, без дори да се замислим дали можем да ги продадем. Стари видеокасети, касетофони, телевизори, компютри, грамофонни плочи и дори детски играчки от 60-те, 70-те години са търсени и днес.

Тези 3 ретро предмета могат да ви донесат прилична сума:

  • Sony TPS-L2 Walkman

За младото поколение така нареченият уокмен звучи и изглежда като праисторическа реликва. Преди смартфоните обаче това беше най-добрият начин за слушане на музика.

Първия по рода си “Walkman” TPS-L2 с изцяло метален корпус беше представен през 1979 г. и беше наречен различно в различните страни: в Япония и някои други държави бе популяризиран като “Walkman”; в САЩ – като “Soundabout”.

Днес това ретро устройство струва стотици евро.

  • Ретро книгата „Птиците на Америка” от Джон Джеймс Одюбон (1827-1838 г.)

Тази ретро книга-албум носи милиони долари на търг. Цели четири тома със 400 илюстровани страници, които се фокусират върху живота на птиците. Качеството на илюстрациите е изненадващо високо и това е сред основните причини за силния интерес.

Първото издание на луксозния албум датира отпреди почти 200 години и си е истинско богатство, ако го притежавате. Тиражът от 180-200 екземпляра се оказва твърде малък за този шедьовър на книгоиздаването.

Днес това е най-скъпата книга, продавана някога на търг.

  • Първата роботизирана играчка Furby от 1998 г.

И накрая, тази уникална играчка прави истинска революция през 90-те години. Мнозина бяха влюбени в нея години наред. И въпреки че оригиналната й цена беше максимум 90 евро, днес може да се продаде за над 1000 евро на търг.