Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Новини » Мърдок срещу Гугъл

Мърдок срещу Гугъл

Рупърт Мърдок

Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок обвини американската интернет компания Гугъл, че краде информациите, разпространявани от неговата комуникационна империя Нюз Корпорейшън и заплаши да блокира достъпа на търсачката до материалите.

„Те се доволни, че вземат всичко, което ги интересува, че крадат нашите истории, заявявайки ни, че крадат историите ни, защото те са безплатни“, заяви Мърдок по телевизия Скай Нюз.

„Това се отнася за Гугъл, за Майкрософт, за Ask.com, за много хора…Те не трябваше да се ползват от безплатните информации през всичкото това време и смятам, че ние го проспахме“, допълни Мърдок, цитиран от бгнес.

Генералният директор на Нюз Корпорейшън каза още, че възнамерява да блокира достъпа на Гугъл до сайтовете й. Нюз Корпорейшън възнамерява да въведе платен достъп до страниците в интернет на вестниците си, сред които са „Ню Йорк Пост“ в САЩ, „Таймс“ и „Сън“ във Великобритания.

Идеята на Мърдок за платен достъп до новините е много стара но за негово съжаление, на интернет медийният пазар не се търсят платени новини.

Мърдок може само да загуби от евентуално спиране на роботите на Гугъл в изданията си, въпросът е колко ще изгуби докато го осъзнае.

Вижте също:  Какви акции купуват богатите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *