Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Новини » Най-високите заплати в Холивуд

Най-високите заплати в Холивуд

Въпреки че вниманието на Холивуд често е съсредоточено върху актьори като Брад Пит и Джони Деп, се оказва, че те всъщност не са чак толкова богати, колкото ни се струва.

Престижното списание Forbes подреди в своеобразна класация най-добре платените мъже в развлекателната индустрия. Според нея само двама са актьорите, които печелят много и са заели достойното си място в листата на Forbes.

Единият от тях печели повечето си пари като сценарист, режисьор и продуцент. Става въпрос за талантливия Тайлър Пери. Лицето му не се разпознава веднага, но това е нормално, тъй като той често излиза на екрана като широкобедрената и склонна да спори героиня Мадея. До момента тя участва в шест негови филма и също така се появи в едно от телевизионните му предавания – House of Payne.

Благодарение на петте си филма за последната година и двата си телевизионни сериала, Пери е изкарал 130 млн. долара за периода от май 2010 г. до май 2011 г. Това го превръща в най-добре платения мъж в развлекателната индустрия.

Единственият друг актьор в престижния списък е Леонардо ди Каприо, заемащ 8-мо място. Той е спечелил 77 млн. долара за същия период, благодарение на двата филмови хита Shutter Island („Злокобен остров“) и Inception („Генезис“). Те генерираха общо 1.1 млрд. долара в световния бокс офис за 2010 г. В следващия си филм звездата от Titanic („Титаник“) ще влезе в ролята на бившия директор на ФБР Джей Едгар Хувър в биографичен филм, режисиран от Клинт Истууд.

Режисьори, продуценти и телевизионни личности допълват останалата част от списъка. Продуцентът Джери Брукхаймър е на второ място със 113 млн. долара. През 2010 г. той имаше два сравнително слаби филма: The Sorcerer’s Apprentice („Чиракът на магьосника“) и Prince of Persia („Принцът на Персия“).

Вижте също:  Най-високо платени футболисти за 2007

Но се завърна това лято със силния четвърти филм от поредицата Pirates of the Caribbean („Карибски пирати“). Приходите от последния засега филм, разказващ за приключенията на капитан Джак Спароу, достигнаха 1 млрд. долара в световният бокс офис. Брукхаймър участва и в редица успешни телевизионни предавания.

Източник: inews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *