Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Най-ценните монети от 2 евро: Тези, които струват цяло състояние

Най-ценните монети от 2 евро: Тези, които струват цяло състояние

2 евро монети

Монетата от 2 евро не представлява особен интерес за никого, още повече с нарастващата инфлация в световен мащаб. Въпреки това има редки монети от този номинал, които струват цяло състояние.

Ако имате монети от 2 евро у дома, може би ще ви е интересно да разберете дали случайно не притежавате истинско богатство, за което не подозирате.

Колекционерските монети обикновено представляват исторически изображения, например тези, които са били в обращение през определен период от време и следователно отбелязват важно събитие. Ето вижте коя може да се окаже най-скъпата монета от 2 евро:

  • Специална монета от 2 евро с лика на Бартоломео Боргези от 2004 г.

Това, разбира се, не е най-скъпата версия на монетата от 2 евро, но все пак заслужава нашето внимание с цената си около 300 евро. Цената й, разбира се, ще расте тепърва.

Монетата е посветена на италианския историк Бартоломео Боргези (1781-1860), известен още като основател на нумизматичната наука.

Можете да получите монетата в красива колекционерска кутийка, така че да я оставите в наследство за своите внуци.

  • Възпоменателна монета от 2 евро в чест на Световния ден на младежта от 2011 г.

Още една интересна монета, която е силно желана от колекционерите. Това е версията, която отбелязва Световния ден на младежта – събитие, събрало над 1,5 милиона посетители в Испания. Дългата процесия от центъра на Мадрид до мястото на фестивала на летището, на около 12,5 км не успя да спре желаещите да се включат в най-голямото католическо събитие, провеждано някого в Испания.

  • Монета от 2 евро по случай годишнината на Ватикана от 2017 г.

В Монако е обичайно да се издават монети от 2 евро в много малки количества. В много случаи те дори са специално проектирани за инвеститори или колекционери. Като цяло това са атрактивни монети, които често имат по-висока цена поради техния недостиг.

Вижте също:  Защо инвестицията в златни монети и кюлчета е сигурна?

Монетата от 2 евро по случай годишнината на Ватикана от 2017 г. е пример за това. Тя отбелязва годишнината от основаването на града. На обратната страна на тези редки монети от 2 евро можете да видите базиликата, площад Свети Петър и укрепленията, предназначени да защитават гробницата на Свети Петър.

В момента има много малки копия от тази монета, поради което стойността им не спира да се увеличава с времето.