Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Бизнес » Най-честите грешки в рекламата, които могат да потопят всеки бизнес на света

Най-честите грешки в рекламата, които могат да потопят всеки бизнес на света

Няма място за спор, че рекламата е това, което движи търговията и бизнеса – тя е универсалният вятър, който изпълва платната и движи кораба ви напред. Същевременно, често ще чуете, че някой си е дал всичките пари за реклама, а това не е довело до нищо друго, освен до фалит или до силно затруднено положение на компанията. Виновна ли е рекламата, че вие допускате някои от най-често срещаните грешки на начинаещите? Ако и вие сте готови да обвините всичко и всеки за неуспехите си, тази статия ще ви е полезна.

  • Имате ли ясна идея къде стои фирмата ви, какви са достойнствата ви и какво смятате да рекламирате? Кои са конкурентите ви, какви са техните продукти, с какво са по-различни или къде са абсолютно еднакви. Имате ли идея кои са клиентите ви, къде искате да намерите още аудитория, накъде искате да се развивате. Заболя ви глава, вие искахте лесни отговори, но такива няма. Планирате ли кампания, би трябвало много внимателно да я предвидите и да бъдете готови да отговаряте за всеки милиметър от нея. Може да се окаже, че просто сте дали едни пари на вятъра, ако нямате ясна идея за параметрите, изброени по-горе.
  • Готови ли сте да се хвърлите в поредната рекламна джиджавка, която някой ви предложи? Лесно ли давате пари за „иновации”? Прекрасно  е да знаете, че в „онова приложение за андроид, което ще стартира утре, може да мига адреса ви и предмета на дейност,  като това ви струва само 100 лева на ден”, но какво от това? Имате ли яснота дали това е рекламата, от която вие се нуждаете. Ще ви донесе ли тя разпознаваемост? Или просто ще си мигате само, едни мигащ надпис, сред хилядите…
  • Нямате пари за реклама ли? Това е перото, от което винаги сте спестявали, защото сте се надявали на късмета си. Отново груба грешка. Пари лесно можете да намерите, вече и онлайн, можете да ползвате услугата и да намерите бързи кредити мнения, които да ви ориентират. По-добре да вземете заем и да вложите в реклама, отколкото да стоите без нея и да се надявате на съдбата.
  • Твърдите ли, че разбирате от всичко и знаете всичко, че имате време и да тествате и да научите всичко ново? Вероятно това е ясен знак да се ориентирате към наемането на специалициран кадър – маркетолог, който да движи нещата и да води кампаниите ви. Ако нямате доверие на никого, това е също знак – нямате на кого да предадете една важна част от отговорностите, а това ще ви доведе до професионално прегаряне.
Вижте също:  Разумните покупки: Как да избегнем ненужните разходи и да оптимизираме бюджета си

Ако поне една от тези често срещани грешки ви говори нещо, вие имате проблем и то ясно дефиниран, а във ваши ръце е да го решите успешно. Ако не можете сам, намерете специалисти. Ако не го направите, то бизнесът ви е под сериозна заплаха.

http://burzi-krediti.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *