Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Класации » Осемте най-богати тийнейджъри на света

Осемте най-богати тийнейджъри на света

Показания по-долу списък представя най-богатите осем тийнеджъри на света, според класация на руското издание rabota @ mail.ru.

Алекс Пери, 19 години

През 2009 г младата Алекс спечели 6,5 млн. паунда  (10,7 млн. долара). от Националната британска лотария. Първото нещо, което направи момичето, след като научи за печалбата, беше, че напусна двете работни места, където работеше, за да спести пари за кола.

Марк Инделикато, 15 години

За снимките си в сериала „Грозната Бети“ (предобраз на нашия „Да не се родиш красива“ Марк получаваше около 46 хиляди долара на сезон. При това според оскъдните сведения, предоставени от журналистите, момчето харчи около 50 долара на седмица – основно за видеоигри, фаст фууд и средства против младежки пъпки. Така дори след приключването на сериала през 2010 г., Инделикато пак си остава едно от най-богатите деца в света.

Джъстин Бийбър, 17 години

Не случайно го нарекоха „канадско чудо“:първият мини албум на Бийбър стана платинен в САЩ, същия статус получи и първият му студиен албум, а клипът на сингъла „Baby“ и досега е най-гледаният и най-обсъжданият клип на сайта Youtube. Според списание „Forbes“ Бийбър заема 24-о място в стотицата на най-влиятелните знаменитости, а състоянието му наброява 54 милиона долара.

Кира Пластинина, 19 години

Преди няколко години Сергей Пластинин, генерален директор на компанията „КП стил“ и акционер на най-крупния производител на млечни продукти в Европа, създаде търговската марка „Кира Пластинина“. Днес магазините на бренда работят не само в Русия, но и в Казахстан, Белорусия, Сащ, Китай, Италия и Великобритания. Основната маса купувачи са момичета от 15 до 25 години.

Вижте също:  Японските Богаташи

Абигейл Бреслин, 15 години

На 6-годишна възраст Бреслин се снима във филма „Знаци“ заедно с такъв майстор на кинематографията като Мел Гибсън. На 10 тя изработи своя първи милион и номинация за наградата „Оскар“ за ролята си във филма „Мис Слънчице“. Сега средният хонорар на Бреслин е оценяван на 3 милиона долара, а състоянието й възлиза на около 12 милиона.

Ангъс Ти Джоунс, 17 години

Ненапразно родителите на Ангъс започнали да щурмуват американския телеолимп, откакто момчето навършило четири години. Сега техните усилия са напълно възнаградени от хонорарите на сина им по 1,2 милиона долара за всеки сезон на филма „Двама мъже и половина“. Впрочем, сериалът се ползва с голяма популярност в САЩ и се задържа в ефира вече 9 години.

Дакота Фанинг, 17 години

Дакота Фанинг има зад гърба си почти 40 роли в киното и по телевизията, съвместна работа с Том Круз, Шон Пен и Джулия Робъртс и попадане в стотицата най-богати звезди на списание „Forbes“ на 13-годишна възраст. През следващата година на световните екрани ще излязат 4 филма наведнъж с участието на 17-годишната актриса.

Майли Сайръс, 18 години

Още преди да навърши пълнолетие Майли успява да изкара повече пари от баща си – певеца и музиканта Били Сайръс. Главната роля в сериала „Хана Монтана“ я направи кумир на тийнейджърите по целия свят, а концертната дейност и турнетата й помогнаха да натрупа многомилионно състояние. През 2008, когато състоянието й се оценяваше на 25 милиона долара, Сайръс оглави десетката на най-богатите тийнейджъри, съставена от списание „Forbes„.

Автор: Лев Пухлых

Вижте също:  Какви акции купуват богатите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *