Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Отделете внимание на периферията за геймърски компютър

Отделете внимание на периферията за геймърски компютър

Модерният геймърски компютър е цяла екосистема, която налага набор от специализирани периферни устройства за игри, като мишка, подложка за мишка, клавиатура, слушалки, тонколони и т.н.

Съветваме Ви да не правите икономии при закупуването на специализирани игрални периферни устройства, за да получите максимален комфорт от геймплея и да подчертаете още повече своята индивидуалност.

И най-мощният геймърски компютър страда от евтина и некачествена периферия.

Всеки уважаващ себе си геймър жертва солидна сума пари за периферия, понякога до 2-3000 лева (за качествена такава вижте в Plasico IT Superstore – мощни геймърски компютри).

Светът на компютърните игри може да завладее дори един скептичен потребител, който твърди, че компютърът е предназначен изключително за работа.

Апетитът идва с яденето…

И тук е така  – с времето се появява момент, когато стандартните компютърни периферни устройства не са достатъчни. Налага се  усъвършенствана клавиатура с механични превключватели, геймърска мишка, яки тонколони и защо не слушалки за перфектен звук. Става дума за неща, които могат да превърнат геймплея в удоволствие и дори в професионален спорт.

В тази статия ще обърнем внимание само на избора на геймърската мишка и подложка.

Мишката е задължителна за геймърския компютър. Тя е ключът към победата. Наистина усещането за използване на “лоша” и “добра” мишка по време на игра е съвсем различно.

Компютърната мишка Red Square 1337 е проектирана специално за геймърите.  Тя е с отлична ергономичност и абсолютна симетрия, което позволява използването й, както от десничари, така и за левичари. В допълнение към високата разделителна способност на оптичния сензор (12 000 dpi), лекотата при работа на Red Square 1337 се осигурява от гумиран корпус.

Солиден захват – запомнете основното предимство в геймърските мишки.

Според нас, мишките на Razer също са много яки за гейминг и дават неповторимо усещане по време на игра.

Със сигурност гейминг мишката Razer Mamba Elite е повече от добра. Направо жестока.

Предлагат се и други модели мишки на този бранд, а някои са в комплект с клавиатура. Черно-зелената гама е отличителна за тази марка, която включва и слушалки с перфектен звук – например, гейминг слушалките Green Razer Kraken Tournament Edition са първите с THX Spatial Audio – така играчът  влиза в реалистични звукови усещания в 360 ° около него.

Подложката за мишката не винаги е задължителна според някои играчи.

Но удоволствието дори от най-добрите  геймърски мишки може да се съсипе от една посредствена подложка. Само правилната повърхност осигурява непрекъснато плъзгане на оптичния лъч на мишката и дава комфортен геймплей.

Подложката за мишка Razer Vespula вече е тествана от десетки хиляди професионални играчи. Особеността на този аксесоар е наличието на две различни страни: Speed  и Control.  Страната, обозначена със Speed, е подходяща за бърза и динамична игра с максимална гладкост. За тактическа битка и стратегии се препоръчва използването на другата страна – осигурено е ултра-прецизно позициониране на курсора. Освен това Razer Vespula „помни“ формата на китката на играча и намалява умората до минимум.

Но според нас всеки геймърски компютър ще бъде страхотен и с геймърския комплект Razer Mamba HyperFlux + Firefly HyperFlux – мишка и подложка.

Наистина това е безжична геймърска технология, която позволява нон-стоп гейминг и елиминира нуждата от батерия.

Да, ако се поразровите в специализираните сайтове и форуми, ще останете поразени колко са важни са мишката и подложката в окомплектоването на геймърския компютър.

Plasico IT Superstore – мощни геймърски компютри
Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *