Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » Силен и зелен ден на фондовата борса

Силен и зелен ден на фондовата борса

ръст на акциите

10 ноември е един от малкото дни през изминаващата 2022 г., в който 99,9% от позициите в портфолиото на средностатитическия инвестор е ~10% нагоре и свети в зелено. Злато, крипто, ценни книжа, петрол, суровини – всичко светна в зелено.

Каква е причината за този рязък скок нагоре?

Веднага щом излязоха данните за CPI (индекс на потребителските цени) и се видя, че растежът им се забави спрямо очакваните данни и за октомври е 7,7% спрямо същия месец 2021 г, сякаш рязко беше натиснат бутон BUY и фючърсите скочиха още на pre-market.

Редица акции направиха ръст по 10-20%, като някои направиха невероятно рали от 60% скок в рамките на пазарния ден. Конкретно тази компания е Digital Turbine (APPS) и една от причините за този скок е отчета за Q3 от предходната вечер. Видимо доволни от резултатите, инвеститорите не пестяха средства и купуваха акции на безценица. Digital Turbine направи невероятен ръст през 2020-2021, когато цента на акциите надминаха $100. Година по-късно, в деня преди отчета, APPS падна до най-ниско ниво от $10,65. Днес прикючиха на $17,33 за радост на всички, които имаха смелостта да пазаруват, когато цената падаше.

Друга компания, която имаше силен ден е Nvidia(NVDA) – акциите на технологичната компания поскъпнаха с 15% и продължават да поскъпват на after market трейдовете.

Cloudflare, Inc. (NET) направих скок от 25%, но и това все още не може да компенсира потъването през последните десетина дни.

Предстоят интересни дни на фондовата борса и промяната е именно в справянето с инфлацията. Ако и за ноември излязат ниски стойности, то е силно верояно на следващата FED среща през декември да не се стигне до увеличение на лихения процент. Което ще даде силен тласък нагоре и помпане на бутон BUY.

Вижте също:  Стоковите пазари се изстреляха нагоре, след успокояващи данни за инфлацията през Октомври