Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » ТИМ придобиха Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД

ТИМ придобиха Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД

Св. Св. Константин и Елена

В резултат на отправено търгово предложение за закупуване на акции от капитала на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД, търговият предложител Холдинг Варна АД е придобил 1 182 517 броя акции от капитала на туристическия холдинг, съобщи Холдинг Варна АД чрез БФБ-София.

Акциите представляват малко над 51% от капитала на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД, което означава, че Холдинг Варна става мажоритарен акционер в него с общ дял от 56 на сто (преди това Холдинг Варна притежаваше 5% от капитала на Св. Св. Константин и Елена АД).

Седмици по-рано на борсата беше оповестено, че Химимпорт Инвест АД е придобил 19.75% от капитала на Холдинг Варна АД и заедно с притежаваните акции от Химимпорт АД има контрол над холдинга. Основни акционери в Химимпорт АД и Химимпорт Инвест АД са Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев. Тримата са сред основните собственици на Варненската групировка ТИМ, свързвана в миналото с редица силови операции по черноморието. С това придобиване момчетата от ТИМ засилиха още доминиращото си влияние върху бизнеса в черноморският регион на страната.

Вижте също:  Иво Каменов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *