Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » Трусове и фалити в крипто борсите. Bitcoin слезе под $16000

Трусове и фалити в крипто борсите. Bitcoin слезе под $16000

биткойн краш

Тези дни са тежки за феновете на крипто валутите и още по-тежки за всички, които са инвестирали или по-точно спекулирали със спестените си пари, закупувайки виртуална валута (независимо от кой вид крипто). Всичко започна с крипто борсата FTX, която се срина, поради липсата на ликвидност. Доминото повлече всичко и вероятно днешния sell-off се дължи и на margin call до някои по-големи играчи, както и при обикновените retail инвеститори/трейдъри. Microstrategy загуби 20% от капитализацията си, а Coinbase – 10%.
Bitcoin цял ден падаше и цената на една виртуална монета слезе под $16000. Досущ като Tesla, освен едногодишно дъно, това е и двугодишно най-ниско ниво на криптовалутата.

биткойн пада
Графика Yahoo Finance

Не беше пощадена една от известните криптовалути и разпродажбата не спира и към този момент на денонощието. При положение, че пазарите на криптовалута работят 24 ч. иначе казано non stop, то ще видим дали ще намери съпорт или ще продължи свободното си падане.

Любопитното е да се отбележи, че някои анализатори предричат, че цената на Bitcoin ще стигне $1 млн, което за повече трезво мислещи хора е доста абсурдна прогноза, която вероятно е и причината за невероятния хайп, който изживяха криптовалутите през последните 2 години, особено по време на ковид пандемията.

Феновете на криптовалутата се кълнат в бъдещето на биткойн, отричат фиатните валути, както и златото. Любопитно е да се види как се избразява bitcoin и дали не е умишлено да изглежда като злато и долари, което определено действа подсъзнателно на повечето хора, като нещо стойностно.

Вижте също:  Топ инвестиционни възможности за 2023 година: Къде да инвестираме за бъдеще успех