Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Това са петте най-скъпи коли в света през 2022 г.

Това са петте най-скъпи коли в света през 2022 г.

класация скъпи коли

Ако в момента търсите нова кола, не само трябва да чакате по-дълго за нея, но и да бръкнете по-дълбоко в джоба си – независимо дали говорим за електрически автомобил, хибрид или класически двигател.

Разбира се, има хора, които не се интересуват от цените и са готови да чакат. Нашата класация е точно за тях.
А ето и кои са най-скъпите коли в света през 2022 г.:

5-то място: Bugatti Centodieci (приблизително 9,5 милиона евро)

Bugatti Centodieci е един от по-новите модели на производителя на спортни автомобили Bugatti. Формата му напомня на Bugatti EB 110.

Общо десет екземпляра са произведени в Молсхайм, Франция. Покупната им цена е около 9,5 милиона евро. Това прави Centodieci почти два пъти по-скъп от Divo, който също е строго ограничена серия и с 1600 к.с. има още 100 к.с. повече от базовата версия на Bugatti Chiron.

bugatti
Credit: Ron Frazier @ Flickr.com

4-то място: Rolls-Royce Sweptail (около 11,5 милиона евро)

Направен еднократно и за един изключителен клиент. Вдъхновен от Rolls-Royce Phantom, върху Sweptail се работи цели 4 години. Нито известният клиент, нито самата компания обявиха точната цена.

3-то място: Pagani Zonda HP Barchetta (около 15 милиона евро)

Серията Pagani Zonda HP Barchetta е ограничена до три превозни средства, от които само две търговски копия са излезли на пазара.

2 място: Bugatti La Voiture Noire (около 17 милиона евро)

Неизвестен купувач се сдоби с повторната интерпретация на изгубеното Bugatti Type 57 SC Atlantic от 30-те години на миналия век. Bugatti La Voiture Noire е уникален автомобил с 16-цилиндров двигател с мощност 1500 к.с. и достига максимална скорост от 420 км/ч.

Вижте също:  С какво се развличат милионерите: Най-скъпите им хобита

1 място: Rolls-Royce Boat Tail (около 26,2 милиона евро)

Луксозният кабриолет е ограничен до 3 бройки и се характеризира с уникална задна част в стил яхта. Там са монтирани не само маса, табуретка и чадър, но и охладителен за шампанско.