Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Бизнес
Имена
имоти
Класации
Класация
Личности
Лукс
Любопитно
Новини
Новини
Фондова Борса

Това са петте най-скъпи коли в света през 2022 г.

класация скъпи коли

Ако в момента търсите нова кола, не само трябва да чакате по-дълго за нея, но и да бръкнете по-дълбоко в джоба си – независимо дали говорим за електрически автомобил, хибрид или класически двигател.

Разбира се, има хора, които не се интересуват от цените и са готови да чакат. Нашата класация е точно за тях.
А ето и кои са най-скъпите коли в света през 2022 г.:

5-то място: Bugatti Centodieci (приблизително 9,5 милиона евро)

Bugatti Centodieci е един от по-новите модели на производителя на спортни автомобили Bugatti. Формата му напомня на Bugatti EB 110.

Общо десет екземпляра са произведени в Молсхайм, Франция. Покупната им цена е около 9,5 милиона евро. Това прави Centodieci почти два пъти по-скъп от Divo, който също е строго ограничена серия и с 1600 к.с. има още 100 к.с. повече от базовата версия на Bugatti Chiron.

bugatti
Credit: Ron Frazier @ Flickr.com

4-то място: Rolls-Royce Sweptail (около 11,5 милиона евро)

Направен еднократно и за един изключителен клиент. Вдъхновен от Rolls-Royce Phantom, върху Sweptail се работи цели 4 години. Нито известният клиент, нито самата компания обявиха точната цена.

3-то място: Pagani Zonda HP Barchetta (около 15 милиона евро)

Серията Pagani Zonda HP Barchetta е ограничена до три превозни средства, от които само две търговски копия са излезли на пазара.

2 място: Bugatti La Voiture Noire (около 17 милиона евро)

Неизвестен купувач се сдоби с повторната интерпретация на изгубеното Bugatti Type 57 SC Atlantic от 30-те години на миналия век. Bugatti La Voiture Noire е уникален автомобил с 16-цилиндров двигател с мощност 1500 к.с. и достига максимална скорост от 420 км/ч.

Вижте също:  Кой има Бентли в България и как го е Купил

1 място: Rolls-Royce Boat Tail (около 26,2 милиона евро)

Луксозният кабриолет е ограничен до 3 бройки и се характеризира с уникална задна част в стил яхта. Там са монтирани не само маса, табуретка и чадър, но и охладителен за шампанско.