Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » Интел със 55% спад на печалбата си на годишна база

Интел със 55% спад на печалбата си на годишна база

Американският гигант за производство на компютърни чипове Интел (Intel) отчете днес спад на печалбата си с 55 процента през първото тримесечие, но посочи, че продажбите му са достигнали дъното и бизнесът му ще се нормализира в бъдеще, предаде ДПА. Прогнозата е важна, защото чиповете на Интел се използват в повечето персонални компютри и резултатите на компанията често се определят като надежден показател за бъдещото състояние на технологичния сектор.

Очаква се през следващите две седмици и други водещи компании от сектора, американските Майкрософт (Microsoft) и Ай Би Ем (International Business Machines Corp. – IBM), също да публикуват резултатите си. Печалбата на Интел през първото тримесечие е била 647 млн. д. спрямо 1.44 млрд. д. година по-рано. През периода приходите на групата са спаднали с 26 процента до 7.14 млрд. д. спрямо 9.67 млрд. д. за аналогичните три месеца преди година.

На Българската фондова борса Sofix губи 0.68% и спада до ниво от 307.73 пункта в унисон със спада на европейските фондови борси.

Източник: БТА

Вижте също:  Intel с по-добри от очакваните резултати
Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *