Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет купува акции

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет купува акции

уорън бъфет

Мултинационалния конгломерат Бъркшър Хатауей публикуваха отчет за третото тримесечие, от което става ясно, че компанията е купувала и продавала акции, като чистата стойност на добавените активи от покупки е в размер на $3,7 млрд.

През Q3 Berkshire Hathaway е купила акции на стойност $9 млрд, като е продала акции на стойност $5,3 млрд.
Част от покупките са за увеличение на дела в Occidental Petroleum (OXY), който вече е цели 20,9%. До седмица ще бъде публикувана детайлна информация за наличните активи.

През Q2 бяха декларирани покупки на акции в компании като Ally Financial, Activision Blizzard, както и продадени дялове от Verizon и Royalty Pharma.

92-годишният Уорън Бъфет разполага със $109 млрд. кеш. С огромен интерес следим какво ще пазарува на този така или иначе силно разпродаден пазар. По време на ковид пандемията и тогавашния краш на пазарите, Уорън Бъфет избърза с някои продажби и продаде изцяло портфолиото си от авиокомпании, като United, American, Southwest and Delta Air Lines.

Тогава „Оракулът от Омаха“, както е известен мистър Бъфет, обясни, подобни ситуации, като глобалната пандемия са събития, които изискват бързи решения. „Когато продаваме нещо, то е много вероятно да закрием цялата позиция.“

Вижте също:  Инвестиция в сребърни бижута: Да или не?