Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Личности » 5 изключително богати хора, които фалираха

5 изключително богати хора, които фалираха

пари

Някога тези известни мъже плуваха в пари, но днес нещата не изглеждат толкова обнадеждаващо. Славата и блясъкът не рядко водят до големи разходи, които в един момент надвишават приходите и фалитът е неизбежен.

Ето и 5 изключително богати хора, които фалираха:

Никълъс Кейдж

Преди години Никълъс Кейдж бе сред най-добре платените холивудски имена. С 36 милиона годишен приход той наистина можеше да си позволи всичко, което желае.

Между 1996 и 2011 г. актьорът натрупа колосално богатство. Но за зла беда скъпият му вкус се оказа причина за понижаване на стандарта, с който бе свикнал.

Никълъс Кейдж обича да харчи пари за своите скъпи хобита и днес животът му не изглежда така, както преди десет години.

През 2009 г. той се оказа с 6 милиона просрочени данъци и бе съден от бившия си мениджър Самуел Левин.

Майк Тайсън

За 20 години бокс Майк Тайсън спечели над 360 милиона долара. За съжаление бившият шампион бе обявен в несъстоятелност през 2003 г. и се оказа, че дължи 21 милиона евро дългове.

В дълговете му влиза и споразумението за развод на стойност 8 милиона долара, както и 2 милиона данъци. Останалите милиони Тайсън дължи на IRS.

Флойд Мейуедър

Флойд не крие, че получава 90 милиона евро годишно и харчи повече от 70 милиона евро. През 2009 г. той взе заем за кола от 150 000 евро и 3 години по-късно фалира. Бе обявен в несъстоятелност за сума от 61 милиона евро.

Майкъл Джексън

Федералната данъчна служба също така твърди, че той все още им дължи 50 милиона долара.

Майкъл Джексън

Певецът, който ни напусна твърде рано през 2009 г., също не боравеше с парите по интелигентен начин. За него се твърдеше, че е милионер, който харчи като милиардер.

Вижте също:  Пари и имоти: Как да инвестираш умно?

Кралят на попа си замина от този свят все още с дългове. До последно той се надяваше да спечели пари с турнето си за завръщане.

Певецът бе обявен в несъстоятелност с повече от 360 милиона долара различни дългове.

Лари Кинг

Водещият, който ни напусна миналата година, също имаше големи върхове и падения в кариерата си. По време на кариерата си като радиоводещ в Маями той фалира и дължеше 300 000 долара. На всичкото отгоре го обвиниха в кражба и дълго време не можеше да си намери работа.

В крайна сметка бе спасен от CNN, когато му предложиха работа във вечерно токшоу. По-късно дойде и големият успех „Larry King Live”, който продължи 25 години.