Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Шест глупави неща, за които богатите харчат над 1 милион долара

Шест глупави неща, за които богатите харчат над 1 милион долара

харчене на пари

Когато притежаваш милиони, се изкушаваш да изхарчиш поне 1 милион за нещо наистина глупаво. Богатството не винаги означава разумно харчене и богаташите са жив пример за това.

Ще се изненадате от това колко необмислено пръскат парите си хората с наистина големи финансови възможности. Нека видим и шест глупави неща, за които богатите харчат над 1 милион долара:

  1. Примамка за риболов със скъпоценни камъни

Човекът, който е измислил тази идея, очевидно не е добър рибар. Защо смятаме така? Ами защото примамките изчезват от време на време. Те се захващат за всичко във водата, а понякога и биват отмъкнати от някоя риба.

  1. Косата на Бритни Спиърс

Когато през 2007 г. певицата обръсна скалпа си, косата й се превърна в златна мина. Наддаването за отрязаните кичури започна от 1 милион долара.

Причините за това все още са спорни, но най-разпространяваната версия е, че Бритни се е разделила с косата си, за да не бъде изследвана за наркотици. Тя преживя мъчителен съдебен процес с бившия си съпруг за попечителството на децата.

  1. Златна тоалетна хартия

Ако смятате, че сте изключително специални и заслужавате най-доброто, дори когато говорим за тоалетна хартия, можете спокойно да прахосате 1,38 милиона долара за руло златна „фантазия”.

  1. Златна тоалетна

За какво ви е златна тоалетна хартия, ако не разполагате със златна тоалетна, нали така? Италиански художник създаде тази златна инсталация и я продаде за 1 милион долара. По-късно обаче тя беше открадната от двореца, в който се съхраняваше.

  1. Място за паркиране в центъра на Манхатън

Манхатън е едно най-населените места в Ню Йорк, но там също така можете да си купите най-скъпото паркомясто в света. 1 милион долара, за да паркирате в центъра на Манхатън, как ви звучи? Това е не по-малко от шест пъти цената на средностатическия американски дом.

  1. Малък апартамент в Манхатън
Вижте също:  5-те най-скъпи луксозни почивки в света

Над 1 милион долара за апартамент с една спалня и една баня в Манхатън, за да използвате луксозното си място за паркиране за още 1 милион.