Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » С какво се развличат милионерите: Най-скъпите им хобита

С какво се развличат милионерите: Най-скъпите им хобита

милионерски хобита

Можете да се забавлявате и без пари, но за милионерите забавленията обикновено са свързани с пръскане на колосални суми. Техните хобита могат да бъдат изумителни за обикновения човек, но не и за тях самите.

Скъпи яхти, изкуство, собствени футболни или баскетболни отбори – богатите хора обичат да инвестират в хобитата си и това е въпрос на престиж.

Нека видим едни от най-скъпите им занимания през свободното време:

  1. Яхти за милиони

Яхтите са любимият статусен символ на богатите. Всеки милионер се чувства едва ли не длъжен да притежава скъпа яхта. И тя, разбира се, трябва да е най-дългата, най-мощната, с най-многото екстри.

Най-скъпата яхта с дължина 180 метра и цена около 500 милиона евро принадлежи на саудитски принц. Излишно е да коментираме, че на яхтата има всичко, което би трябвало да има, плюс още толкова.

  1. Свой, собствен отбор

Милионерите обичат да купуват спортни отбори и да печелят от тях съвсем не е водещата им цел. Вълненията и тръпката от това да имаш свой, собствен отбор правят това им хоби особено популярно.

  1. Собствена подводница

Да се гмуркаш е прекрасно, но твърде банално за един милионер. Богатите хора не искат просто да се гмуркат, те искат да правят това с подводница. Така могат да достигнат до най-дълбоката точка на океана и да си осигурят невероятни изживявания.

  1. Колекциониране на предмети на изкуството

Колекционирането на произведения на изкуството е любимо хоби на богатите хора с вкус. Разбира се, колкото по-висока е цената, толкова по-ценен е един предмет.

Мексиканецът Карлос Слим, който е най-богатият човек в света през 2007 г., притежава невероятна колекция от произведения на изкуството на стойност 700 милиона щатски долара. Една чаша за чай от 15-ти век, само малка част от колекцията, му струва около 36 000 милиона долара.

  1. Колекциониране на скъпи автомобили
Вижте също:  Септември – месецът на международните яхтени изложения

Мегабогатите хора обичат да притежават едни от най-скъпите автомобили в света. Богаташите имат слабост към старите, колекционерски возила, които са в ограничени серии и рядко се предлагат на търг.

Разбира се, има и такива, които предпочитат подводни превозни средства за един милион долара като Lotus Esprit. Или пък Bugatti Veyron Super Spot, който е сред най-бързите автомобили в света и със сигурност сред най-скъпите.