Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » С какво образование са едни от най-богатите хора в света?

С какво образование са едни от най-богатите хора в света?

образованието на богатите

Нормално е да се интересуваме от живота на богатите хора и да се учим от тях. Някои от най-успешните предприемачи в света обаче дори нямат висше образование.

Нека видим с какво образование са едни от най-богатите хора в света?

Джеф Безос

Основателят на Amazon обича да прави дарения и дори не отдавна сподели, че до края на живота си ще дари почти цялото си богатство.

През 1986 г. Безос получава диплома по електроинженерство и компютърни науки.

Бил Гейтс

Предприемачът основава Microsoft през 1975 г. заедно с Пол Алън. Днес това е най-голямата компания за компютърен софтуер в света.

Интересен факт за един от най-богатите хора в света е, че е напуснал Харвард, където е учил математика и компютърни науки.

Уорън Бъфет

Соченият за най-успешен инвеститор в света и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway проявява интерес към фондовия пазар още от ученическите си години. Докато другите деца играят на улицата, той вече реализира първите си дребни печалби от препродажба.

Уорън Бъфет получава научна степен от Университета на Небраска и магистърска степен по икономика в Колумбийското бизнес училище.

Бернар Арно

Главният изпълнителен директор на Louis Vuitton и Moet Hennessy – два успешни бизнеса, които се сляха в една още по-успешна компания, достигна 4-то място в света на богатите през 2018 г.

Арно е завършил инженерство в Ecole Polytechnique.

Марк Зукърбърг

Един от най-известните богати хора в света, благодарение на Facebook. Съоснователят на социалната платформа не спира да се изкачва в класацията за най-богати хора през последните години.

Зукърбърг е учил психология и компютърни науки в Харвард. Той заразява университета, за да развие проекта си за Facebook. 12 години след напускането си, той все пак успява да завърши право и да получи степен доктор.

Вижте също:  Акциите на Meta Platforms продължават да падат

Амансио Ортега

Основателят на Зара не спира да реализира сериозни печалби и да инвестира част от тях в солидни проекти. В началото на 2022 г. испанският бизнесмен купи небостъргач за 1,2 милиарда долара.

Бившият президент на Inditex няма висше образование. Той започва работа в родния си град като работник в магазин за ризи. След това стартира собствен бизнес с продажба на халати, преди да отвори първия си магазин Зара през 1975 г.