Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Любопитно » Милиардерски имоти, в които никой не би живял

Милиардерски имоти, в които никой не би живял

имоти

Много имения и други луксозни домове по света стоят изоставени и се рушат. И докато някои хора не могат да си представят да купят имот и да го изоставят, то за други това е често срещана практика.

Тези милиардерски имоти не са просто празни, те са оставени да се рушат:

  • Бившата резиденция на епископа на Лондон, известна като „Улицата на епископите”

Разположена до Bishops Avenue в Лондон, Англия, сградата е построена през 704 г. и е била дом на някои от най-важните фигури в историята.

През 1894 г. тя е продадена на английската църква и впоследствие използвана като резиденции за епископи до 1971 г. Настоящият собственик е похарчил милиони за реновиране, откакто я купи през 2014 г.

  • The Bishops Avenue, Хампстед, северен Лондон

Много от 66-те луксозни къщи, които се намират там, са оставени да гният. Това е най-скъпата пустош в Обединеното кралство. Скорошни снимки показаха мухлясали джакузита и плувни басейни като от филми на ужасите, рушащи се покриви, обвити с растителност вити стълби. Богатство, оставено да гние в разруха!

  • Вилата на крал Фахд, разположена на прочутата Златна миля В Марбея

Този екстравагантен дворец някога е използван като ваканционна къща от саудитския крал Фахд до смъртта му през 2005 г. Смята се, че струва милиарди долари. Въпреки това, сега е изоставен да се руши.

  • Домът на Брус Лий в Хонконг

Брус Лий умира само на 32 години в пика на своята кариера. Тогава домът му в Хонконг е купен набързо от китайския филантроп Ю Панг-Лин. Той го превръща в хотел. Освен това планира да продаде имота, за да дари средствата за жертвите на земетресението в Съчуан през 2008 г.

Вижте също:  Токио с най-скъпите офис наеми за 2009 г.

Почитателите на Брус Лий обаче го умоляват да запази къщата в негова чест. По-късно собственикът все пак решава да превърне имението в музей, но правителството отхвърля идеята. След смъртта му имението се превръща в център за китайски изследвания.