Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Бизнес
Имена
имоти
Класации
Класация
Личности
Лукс
Любопитно
Новини
Новини
Фондова Борса

8 съвета за бърз старт на кариерата ви

бърз старт в кариерата

Има много неща, които можем да направим, за да ускорим началото на кариерата си. Често губим време от страх и неувереност, а след години се обвиняваме в липса на решителност.

Ако се нуждаете от допълнителен професионален тласък, вижте тези 8 съвета за бърз старт на кариерата ви:

  1. Започнете още през студентските си дни

Ако сте сигурни с какво точно искате да се занимавате, се насочете точно към него. По-добре да бъдете на най-ниската позиция, отколкото да работите в съвсем друга сфера „временно”.

Докато сте в университета, няма да чувствате натиска да успеете на всяка цена и ще бъдете с една по-идея по-смели и креативни. Вашите студентски дни са идеална отправна точка за увеличаване на шансовете ви на пазара на труда.

  1. Изберете внимателно първата си работа

Ако искате да се занимавате с финанси, си потърсете работа в някоя счетоводна кантора, например. Ако интересите ви са насочени към хотелиерския сектор, потърсете сезонна работа в някои голям хотел. Ако сте начинаещи IT специалисти, интернет ви предлага безкрайно много възможности за изява.

  1. Анализирайте собствените си интереси

Не сте сигурни коя компания или сектор да изберете? Помислете кои аспекти от обучението ви харесват най-много, на кои ценности държите в работата си и изберете работодател, с които се чувствате свързани по някакъв начин.

  1. Не спирайте да учите

Всеки, който иска бързо да направи кариера, трябва да продължи да учи. Само така ще сте в крак с новостите, ще имате богата обща култура и ще имате познания в различни области.

Обърнете особено внимание на езиците: те са ключът към успеха в почти всеки бизнес

  1. Използвайте социалните платформи професионално
Вижте също:  Как да се справим с Бърнаут

Не е тайна за никого какво влияние имат социалните платформи в наши дни. Има хора, които печелят директно чрез тях, а други трупат популярност, която косвено допринася за успеха на бизнеса им.

Уверете се, че имате подходящо представяне за потенциалните си работодатели. Не е изключено да намерите работа именно в някоя социална медия.

  1. Изградете мрежа към успеха

Хубаво е да познавате правилните хора, без значение с какво точно се занимавате. Ето защо е важно да влизате в контакт с различни професионалисти, които биха могли да ви дадат полезни съвети.

Запознайте се с повече хора, които имат същите професионални интереси като вас.

  1. Използвайте харизмата си

Не казваме да използвате просто външния си вид, а да включите в действие и харизматичната си личност. Важно е да имате отворена визия, да умеете да говорите с различни хора на техния език и да правите добро впечатление.

  1. Потърсете помощ

Не упорствайте, когато се нуждаете от помощ. Ще загубите ценно време в опити да се справите сами. Въпреки че е хубаво да разчитате на първо място на себе си, няма нищо лошо в това понякога да приемете помощта на някой друг.