Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Бизнес
Имена
имоти
Класации
Класация
Личности
Лукс
Любопитно
Новини
Новини
Фондова Борса

Станаха ли евтини акциите на Tesla?

акции спад

Поредно ново дъно или иначе казано най-ниска цена за последната 1 година записа днес технологичната компания Tesla. $137,66 достигна цената на 1 акция малко преди да приключи регулярния пазарен ден, като в момента на затваряне $137,80. В последните минути се продаваха милиони акции. Според хората това са големи хедж фондове, които явно очакват, че цената ще продължи да пада и гледат да излязат преди да е прекалено късно.

Защо падат акциите на Tesla?

Основния проблем на стоковата борса е макроикономическите фактори, които натискат цените на акциите надолу през цялата изминала година. Войната в Украйна, инфлацията, високите цени на горивата, увеличените лихвени проценти са постоянно в медиите, като основните причинители на т.нар. „Мечи пазар“.

При Tesla – Elon Musk продължава да продава акциите си и миналата седмица продаде отново акции на стойност близо $4 млрд. Това не се харесва на инвеститорите и видимо си личи – разпродават се.

Евтини ли са акциите на Tesla?

На този въпрос всеки има свое мнение. От една страна, това вече над 60% спускане надолу си беше съвсем очаквано, тъй като Tesla имаше абсурдно висока оценка. Днес, вече може да се приеме, че цената става приемлива. Приемлива, но при нормални условия. А 2023-та година се говори за рецесия. Рецесията ще допринесе за по-малко продажби, по-ниски печалби и съответно по-ниска цена на акциите. Затова акциите на Tesla вероятно ще продължат да падат и ще се спре т.нар. Sell-off някъде около $80. Звучи налудничево, но пък е напълно възможно. Все пак ако имате дългосрочни намерения, постоянен поток на кеш, с който да разполагате за инвестиции и имате мерак да сте инвеститори в Tesla, то вече е напълно подходящо да откриете позиция и ако продължава да пада да купувате ежемесечно.

Вижте също:  Що е то EX-DIVIDENT DATE и защо е важна за нас?

Обаче ако като нас считате, че 2023 г. няма да бъде поне първите 6 месеца добра година за растеж, то сега е момента да започнете да изграждате своето дивидентно портфолио.