Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » Станаха ли евтини акциите на Tesla?

Станаха ли евтини акциите на Tesla?

акции спад

Поредно ново дъно или иначе казано най-ниска цена за последната 1 година записа днес технологичната компания Tesla. $137,66 достигна цената на 1 акция малко преди да приключи регулярния пазарен ден, като в момента на затваряне $137,80. В последните минути се продаваха милиони акции. Според хората това са големи хедж фондове, които явно очакват, че цената ще продължи да пада и гледат да излязат преди да е прекалено късно.

Защо падат акциите на Tesla?

Основния проблем на стоковата борса е макроикономическите фактори, които натискат цените на акциите надолу през цялата изминала година. Войната в Украйна, инфлацията, високите цени на горивата, увеличените лихвени проценти са постоянно в медиите, като основните причинители на т.нар. „Мечи пазар“.

При Tesla – Elon Musk продължава да продава акциите си и миналата седмица продаде отново акции на стойност близо $4 млрд. Това не се харесва на инвеститорите и видимо си личи – разпродават се.

Евтини ли са акциите на Tesla?

На този въпрос всеки има свое мнение. От една страна, това вече над 60% спускане надолу си беше съвсем очаквано, тъй като Tesla имаше абсурдно висока оценка. Днес, вече може да се приеме, че цената става приемлива. Приемлива, но при нормални условия. А 2023-та година се говори за рецесия. Рецесията ще допринесе за по-малко продажби, по-ниски печалби и съответно по-ниска цена на акциите. Затова акциите на Tesla вероятно ще продължат да падат и ще се спре т.нар. Sell-off някъде около $80. Звучи налудничево, но пък е напълно възможно. Все пак ако имате дългосрочни намерения, постоянен поток на кеш, с който да разполагате за инвестиции и имате мерак да сте инвеститори в Tesla, то вече е напълно подходящо да откриете позиция и ако продължава да пада да купувате ежемесечно.

Вижте също:  Топ инвестиционни възможности за 2023 година: Къде да инвестираме за бъдеще успех

Обаче ако като нас считате, че 2023 г. няма да бъде поне първите 6 месеца добра година за растеж, то сега е момента да започнете да изграждате своето дивидентно портфолио.