Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » Tesla продължава да пада, Elon Musk продава акции

Tesla продължава да пада, Elon Musk продава акции

Elon Musk пак продава акциите си

Технологичния гигант, производител на електромобили е в процес на свободно падане (доста аналогично с падането на BTC) и през тази седмица записва пореден ден с едногодишно дъно. Едногодишното дъно, същевремено е двугодишно, тъй като цената падна под $180, което като цена не беше виждано от октомври 2020.

Днес, 09 ноември 2022, цената на Tesla приключи при цена $177.59 за акция, като през деня успя да падне до поредното едногодишно дъно $177.13. В часовете след затваряне на редовната сесия, цената продължава да пада и стигна до $175,60.

Същевременно стана ясно, че Elon Musk е продал акции на стойност $4 млрд., вероятно, за да може да подсигури нужните средства за придобиването на социалната мрежа Twitter.

Elon Musk започна да продава сериозно от своите акции през декември миналата година, като причината тогава беше покриване на нужните $11 млрд. за плащане на данъци.

След това продължи да продава, за да подсигури пари за покупката си Twitter.

Дали Elon Musk е обещавал да не продава повече акции не е много ясно, но някои инвеститори недоволстват, че са били подведени от основателя на Tesla. Други считат, че е съвсем в реда на нещата Elon Musk да си набавя финанси от продажбата на акции. Вероятно сагата ще продължи и както вече коментирахме по-рано, акциите на Tesla ще продължат да падат.

Естествено подобно поведение на пазарите е добре дошло за инвеститорите, които вярва в компанията и гледат напред поне 5-10 години, тъй като им дава възможност да свалят средната цена на покупка (dca).

Вижте също:  Топ инвестиционни възможности за 2023 година: Къде да инвестираме за бъдеще успех