Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » Акции на компании, които си заслужава да закупим през този месец

Акции на компании, които си заслужава да закупим през този месец

дивидентно портфолио акции

Първата седмица на месец Ноември ни дава възможност да се възползваме от натиска върху стоковата борса. FED вдигна лихвата с нови 0,75% и даде ясно да се разбере, че скоро няма да спре. Това доведе отново до нов спад на пазарите и съответно добра възможност на инвеститорите да закупят акции на ниски цени.

За качествено дивидентно портфолио бихме купили следните акции:

 1. QUALCOMM Incorporated (QCOM)
  След отчета за третото тримесечие, става ясно, че всеобщия спад в търсенето чипове намалява и както повечето компании, така и Qualcomm губи от стойността си. Днес можем да пазаруваме акции на цени малко над $102. Едногодишно дъно: $102,13
  Доходност от дивиденти: 2,94%
 2. Digital Realty Trust, Inc. (DLR)
  Инвестиционните тръстове в сферата на информационните технологии загубиха също от капитализацията си. Закупуването на акции на DLR, които носят доходност от дивидент в размер на близо 5% би могло да стане при цени около $93.
 3. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSM)
  Още една компания, която днес удари едногодишното си дъно. Тайванския глобален производител на чипове и полупроводници се търгува на цени под $60, а доходността от дивидент е 3%.
 4. Medical Properties Trust, Inc. (MPW)
  Славата на „големи плащачи“ не е случайна за компаниите от REIT сектора. MPW носи доходност от 10%, поради което е апетитна хапка за всяко дивидентно портфолио.
 5. Intel Corporation (INTC)
  Още една компания от технологичния сектор, която загуби половината от капитализацията си през последната година. Intel изплаща дивиденти в размер на $1,46 годишно, което при текущи цени под $28 за акция е приятен пасивен доход от 5%.
Вижте също:  Tesla с ново едногодишно дъно в рамките на 2 последователни седмици

Има много възможности за покупки в момента, тъй като пазарите „гледат“ напред с няколко месеца, а със сигурност първата половина на 2023 г. няма да бъде добра. Рецесията чука на вратата и свиващото се потребление предвещава тежки времена за световната икономика. Комбинацията с високата инфлация, високите цени на енергията и войната в Украйна ни карат да смятаме, че в следващите няколко месеца ще имаме много възможности за изграждане на дивидентно портфолио, което да ни носи пасивни доходи години напред.
Със сигурност ще пишем по темата още много.

*Публикацията е за информация и не е съвет за покупка или продабжба на акции!