Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Фондова Борса » Зелената вълна утвърждава втори поред силен ден на фондовата борса

Зелената вълна утвърждава втори поред силен ден на фондовата борса

борсов ръст

След като вчера видяхме първия от доста време насам зелен ден на фондовата борса, то за изненада или не – днес нямаше sell-off и взимане на профит от инвеститорите, които се бяха възползвали от ниските цени на редица борсово търгувани компании. Съответно и в последния ден на седмицата имаше рали, като редица компании направиха нови 10% скок, а някои като китайския производител на електромобили – Xpeng (XPEV) дори 20%.
За феновете на китайските компании в EV сектора – LI, NIO и XPENG имаха силен завършек. Съответно 9%, 11% и 20% ръст за деня.
Tesla направи скромните 2,75% и не успя да прескочи летвата от $200, които доскоро изгеждаше невъзможно ниска цена за феновете на Elon Musk, завършвайки при цена на акция $195,97.

Не така стои картината в спекулативния крипто сектор.

Крипто валутите отново обърнаха посоката и Bitcoin свали 5% от вчерашния баунс, който реално беше „вдигнал“ всичко нагоре. Цената отново падна под $17000 и все повече се говори за крах на криптото, което от своя страна се превръща в сериозни дебати между фенове и антифенове на дигиталните валути.

FTX meme Sam Bankman-Fried Jonah Hill

Същевременно стана ясно, че Binance се отказва от покупката на фалиралата крипто борса FTX, за които пък излязоха любопитни факти, които описват основателите на компанията и малкото им служители, като живяли в продължение на филма „Вълкът от Уолстрийт“. С две думи – разврат и много разврат. В социалната мрежа Twitter пък се шегуват и дори правят много добро попадение, като сравняват актьора Jonah Hill, в ролята на основателя на крипто борсата FTX – Sam Bankman-Fried.

Вижте също:  Sam Bankman-Fried - Бахама Мама или как се губят $17 млрд.

FTX са се възползвали от парите на инвеститорите и са загубили милиарди долари от лоши инвестиции (трейдове). Това определено вкарва още повече драма и дава основание да се счита, че всичко свързано с крипто е скам и хората, които твърдят, че това е най-голяма понци схема в историята на света, току виж.. се окажат напълно прави.